Verslagen

Verslagen

 

Elke wedstrijd zijn 1001 en een verhalen.

Wat is er gebeurd? Hoe is het gegaan?

Lees hier de verslagen van de gebeurtenissen binnen X-over Offroad

Havelte - We are te champions

 

De strijd tegen de klok hadden we gewonnen. Het motorblok zat in de Pajero en we waren klaar voor Havelte.

Een total andere wedstrijd dan IJmuiden. Havelte bestaat uit manches van bijna 80 kilometer. Een uitdaging voor coureur, navigator en auto.

Na een vlekkeloze technische keuring begon het voorbereiden. Rogier kreeg een roadbook formaatje bijbel mee en kon gelijk les krijgen van Dakar navigator Bert.

Dag 1 was het zover, de proloog. Dit ging uit het boekje. Het tempo zat er goed in, navigeren en rijden ging goed. Heel goed. Dat bleek ook tijdens de uitslag. Na dag 1 stonden we 8e overall en 1e in de T2 klasse. Wat een prestatie, dit moeten we volhouden en we kunnen winnen.

Dag 2 ging vlammend van start. Veel auto's ingehaald die aan het zoeken waren totdat de Pajero ineens uitviel. Geen accu spanning meer, hmmm dat zal een defecte dynamo zijn. Dit bleek een losse draad te zijn. Helaas. Geen tijd kunnen neerzetten in heat 1. Heat 2 was een enorm navigatie challenge. Auto's redden alle kanten op. Dit leverde een tijd op van 2 uur en 16 seconde. Net buiten de norm tijd.

Gelukkig bleek dit voldoende te zijn. Eerste in de T2 klasse! Het is gelukt

 

Engine Swap

 

IJmuiden is net geweest, de bak is gewisseld maar de motor slaat niet meer aan. Na liters koelvloeistof verstookt te hebben en grote rookpluimen klinkt het als verminderde compressie.

Daar begint gelijk een race tegen de klok want Havelte is over 2 weken. Gelijk de kop eraf gehaald en hier wordt duidelijk dat het over en uit is. Een groot stuk van de kop is afgebroken en heeft ook de zuigers gesloopt.

Nieuw blok er dus in. Zo gezegd, dat moet ook zo gedaan worden anders gaat Havelte niet door. Vooral door de grote inzet van Bas en Bert is het gelukt om 2 dagen voor de start de Pajero weer tot leven te wekken.

 

 

Vuurdoop IJmuiden

 

Het moment is zover, de eerste race van 2017. De strandrace in IJmuiden. Niet alleen de eerste wedstrijd van 2017. Het was de eerste wedstrijd voor de Pajero, voor Rogier als navigator, voor Bas en Max als monteur. Heel veel nieuw.

Het was zeker geen strandweer, het was koud en regenachtig. Dit is wel gunstig voor het rijden op het zand. De ondergrond is harder dus je zakt minder ver weg.

De eerste technische keuring. Nieuwe stoelen en gordels, alles gecheckt. Alles in orde. Gelukkig :)

Zaterdag staan we aan de start. Rogier heeft het makkelijk en moet tellen, het is aan Bert om te vlammen. Dit gaat ook goed, ondanks het lagere vermogen van de Pajero maakt het bochten werk veel goed. Heat 1 is goed gegaan op naar de 2e. Dit ging ook goed, helaas bij heat 3 niet meer. De bak staat vast in zijn 4e versnelling en er is gen beweging meer in te krijgen. In het service park komen we ook niet verder. Na een kort overleg wordt de Pajero op de aanhanger gezet, op naar de donor auto om de bak te wisselen.

Hier is tot in de nacht gesleuteld, maar het is gelukt, een nieuwe bak eronder en weer gaan.

Dag 2 weer aan de start. Ineens wel koelvloeistof verbruik. Hmm, bijvullen en door. Veel rook uit de uitlaat maar toch blijven rijden. Helaas was dit te veel. In de laaste heat valt de motor uit en slaat hij niet meer aan. Met een bak werk naar huis.

 

Copyright © All Rights Reserved